Din ce în ce mai multe cazuri de violențe și abuzuri apar în școlile din România. Se pare că autoritățile nu fac față fenomenului îngrijorător.

În Botoșani, de exemplu, astfel de incidente au loc săptămânal, ca să nu spunem zilnic. Psihologii susțin că elevii par din ce în ce mai vulnerabili, iar aceștia pot cădea în capcane periculoase. Cel mai recent caz s-a întâmplat în urmă cu maxim o săptămână.

Cresc cazurile de abuzuri și violențe în școli

O elevă de clasa a VII-a a cerut voie în timpul orei la baie. Acolo, copila și-a tăiat venele. Cadrele medicale au reușit să o salveze. Conform unor informații, se pare că fata ar fi recurs la acest gest din cauza neînțelegerilor cu părinții.

Din păcate, astfel de cazuri au loc din ce în ce mai des în Botoșani. La începutul lunii aprilie, toată țara a fost șocată de un eveniment. Un elev cu nevoi speciale a fost incendiat de colegii din sala de clasă. În același timp a crescut și numărul abuzurilor sexuale. Tot în urmă cu câteva zile un profesor de matematică a fost arestat fiindcă a încercat să corupă un minor. Un alt dascăl este condamnat în primă instanță, după ce a violat o copilă de 15 ani, în urmă cu trei ani.

Autoritățile nu mai fac față violențelor și abuzurilor din școli. Avertismentul psihologilor pentru toți părinții

Se pare că aceste abuzuri și violențe au avut loc numai în primul semestru al acestui an. Numărul a crescut față de anul trecut. Purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani spune că această creștere este cauzată de faptul că în aceeași perioadă, anul trecut, elevii studiau online.

Profesorii trebuie să fie atenți la comportamentul elevilor

La rândul său, inspectorii școlari susțin că este foarte important ca profesorii să fie atenți la comportamentul elevilor. Ada Macovei, inspector școlar, a declarat că sunt foarte mulți copii care suferă de depresie, la fel ca și adulții.

Psihologii explică faptul că este foarte important că le explicăm copiilor ce este permis și ce nu este permis de la o vârstă fragedă.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.