Scandal la o școală din Târgu Mureș. O învățătoare își jignește elevii în toate felurile posibile: „Unul mai bătut în cap ca altul!”

Limbaj umilitor adresat elevilor de clasa a III-a

O învățătoare din Târgu Mureș care are prostul obicei de a jigni elevii a fost înregistrată și date către presă (Edupedu.ro). Sursa citată susține că un părinte al unui elev din clasa a III-a le-a făcut publice. Printre cuvintele urâte adresate copiilor, se regăsesc următoarele expresii: „ce-i cu capul ăsta al tău, groapă de nisip”, „minte îngustă!”, „specimene de colegi”, „unul mai bătut în cap ca altul”, „la școală specială pentru ăștia care nu învață”. 

Profesoara se pare că predă la Școala Gimnazială “Romulus Guga”.

Învățătoarea ar fi agresat fizic copiii

Conform plângerilor depuse la inspectoratul școlar și Ministerul Educației de către mama uneia dintre eleve care învață acolo, se pare că învățătoarea ar fi agresat fizic copiii. Aceste înregistrări au fost trimise redacției Edupedu, care le-a făcut publice.

“A venit acasă plângând să-mi spună că doamna învățătoare a lovit-o cu cartea în cap, cu vârful creionului în cap, a luat-o de maxilar, a bruscat-o din bancă”, susține femeia.

Mama fetiței în vârstă de 9 ani, a declarat pentru sursa citată că a făcut mai multe sesizări la directoarea școlii, la inspectoratul școlar, la poliție, și chiar și la Ministerul Educației. După tot acest circ, se pare că inspectoratul școlar a demarat o anchetă abia anul acesta, care a durat o lună de zile. Inspectorii școlari au vizitat profesoara în cauză la ore, dar, conform inspectoratului, învățătoarea se pare că nu a mai țipat la elevi în ziua inspecției și nici nu le-a mai vorbit urât.

Înregistrările primite de la părintele care a depus sesizările

  • „Ce-i cu capul ăsta al tău, groapă de nisip, ce-i în capul tău, creier nu este nici într-un caz, nici într-un caz”.
  • „2 împărțit la 8! Tu, deșteaptă care ești! 2 împărțit la 8!? Așa se află jumătatea lui 8?! Le împarți pe 2 la 8, tu, tu, minte îngustă! Minte îngustă!”
  • „Ce-i cu capul tău, măi, (…) ce-i în capul ăla al tău, varză că învățătură nu-i, varză! Nu știu ce e în capul ăla al tău că minte nu ai deloc”.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.