Sute de elevi visează să ajungă cofetari profesioniști sau bucătari, chiar dacă încă sunt pe băncile școlii. În Prahova, mulți tineri au gătit mai multe feluri de mâncare și și-au etalat talentele în bucătărie.

Măiestrie în bucătărie

Mai mulți elevi de la două licee din Prahova s-au împărțit în 5 echipe și și-au pus imediat șorțurile pe ei, trecând la treabă. Au trebuit să prepare un fel principal, dar și un desert, fiecare rețetă având originialitatea sa. Viitorii bucătari s-au prezentat în faţa juriului cu reţete nu doar gustoase, ci şi sănătoase, notează observatornews.

Diplomele îi vor ajuta în carieră. Ce spune participanții?

„Sunt puţine emoţii, dar până la urmă vor trece toate. Noi facem piept de pui cu bacon si mozzarela şi cu cartofi nature,” spune un participant.

„Aveam mari emoţii. Este primul nostru concurs, dar este ok. Facem un diplomat cu glazură gurmand, de ciocolată varmolla. Este o prăjitură reinterpretată,” mai spune unul dintre ei.

Cei mai talentați și pricepuți au reușit să pregătească tot felul de bunătățiuri pe care le-au prezentat mai apoi în fața juriului.

Jurații nu au fost indulgenți, iar micile detaliile legate de plaiting au făcut diferența și și-au spus cuvântul.

Peste 180 de elevi au participat la concurs. Scopul principal a fost acela de a-i pregăti şi integra în programe de învățare, la locul de munca. La finalul concursului participanţii au primit diplome, care le vor folosi în carieră.

Nu este primul eveniment de acest fel. Și la Botoșani există o astfel de pepinieră.

Liceul tehnologic a devenit renumit pentru fabrica de bucătari pe care o pune la dispoziție. Foarte mulți elevi din mediul rural învață să gătească acolo. Beneficiază de dotări de top, precum și stagii de pregătire cu profesioniști din România și din străinătate.

CITEȘTE AICI – Botoșani: Un liceu a devenit pepinieră de masterchefi

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.