Elevii defavorizați din județul Argeș au primit o veste bună de la autorități. 7.659 de tichete sociale electronice pentru copiii care provin din familii care nu au o situație bună financiară au ajuns deja la destinatari.

Reamintim că valoarea fiecărui tichet este de 500 de lei. Această măsură face parte din pachetul de măsuri economice pregătite de guvernanți pentru a-i ajuta pe românii vulnerabili în această perioadă de scumpiri.

Elevii din Argeș și-au primit banii de la stat

Tichetele sociale sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional pentru Ajutoarea Persoanelor Defavorizate (POAD). El este implementat de Inspectoratul Școlar Argeș. Instituția Prefectului județul Argeș a identificat destinatarii finali eligibili. Astfel, un număr de 7.659 de copii se vor bucura de ajutor financiar anul acesta.

De aceste tichete vor putea beneficia elevii din învățământul preșcolar, cel primar sau gimnazial de stat. Este important de știut că doar elevii care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Cu voucherele de 500 de lei se vor putea achiziționa materiale școlare, cum ar fi caiete, pixuri, stilouri, etc, dar și haine necesare pentru a merge la școală. Aceste vouchere pot fi folosite numai în magazinele partenere. Atenție! Românii trebuie să știe că aceste tichete sunt valabile doar până la finalul anului în curs.

Argeș: Peste 7.600 de elevi au primit deja 500 de lei de la statul român. Ce pot face cu banii

Guvernul le-a transmis părinților să nu arunce cardurile, atunci când vor termina de cheltuit banii. Astfel, în cazul în care și anul următor programul va continua, atunci cardurile vor putea fi folosite din nou.

Aproape 250.000 de elevi și preșcolari din România vor fi ajutați financiar de stat

Ieri, Guvernul României, condus de Nicolae Ciucă, a anunțat deja că banii au fost distribuiți la peste 246.000 de elevi și preșcolari. Sumele respective reprezintă echivalentul voucherelor pentru trei luni.

„Aceste vouchere sunt complementare mecanismului prin care elevii care beneficiază de burse sociale primesc anual tichete în valoare de 500 de lei sunt pentru achiziții de început de an școlar, inclusiv haine”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.