Smart Talks Arad reprezintă un proiect realizat de Asociația Mad City Arad, care are ca scop creșterea conștientizării, precum și implicarea tinerilor în dezvoltarea orașului, dar și transformarea lui într-un smart city.
Arad Smart Talks
Acest proiect va implica elevii și studenții, iar ideea proiectului pleacă de la premisa că pentru a se dezvolta, un oraș trebuie să se bazeze pe câțiva piloni importanți: mediul de afaceri-economic, educațional-academic, cultură, infrastructură, arhitectură si turism şi servicii.
De altfe, proiectul va reuni în șase conferințe pe domeniile de mai sus, mai mulți tineri din Arad, ce doresc să schimbe orașul și să îl dezvolte așa cum își imaginau aceștia.
Ce spune comunitatea Arad Smart City
“Dorim să implicăm și comunitatea și mai ales autoritățile publice. Să le conștientizăm cu privire la viziunea tinerilor, exprimată în cadrul conferințelor cât și prin intermediul chestionarelor aplicate, care astfel își vor putea face vocile auzite raportat la dorințele lor cu privire la cum vor să se dezvolte, cum doresc să arate municipiul Arad astfel încat să devină un oraș dezirabil în care se văd locuind, muncind și dezvolta.”
Obiectivul general al Proiectului Arad Smart Talks
Obiectivul general al Proiectului Arad Smart Talks este creșterea conștientizării și implicării tinerilor în dezvoltarea municipiului Arad, dar și:
- Cel putin de 150 tineri și minim 5 speakeri participanți la evenimente sociale și culturale de tip conferințe, importante atât pentru dezvoltarea tinerilor cât și pentu dezvoltarea municipiului.
- 10% din beneficiarii direcți și indirecți vor avea acces direct la 5 contacte din cadrul instituțiilor și autorităților publice pentru a se informa cu privire la drepturile pe care le au și cum le pot exercita.
- Identificarea a cel puțin 2 teme de interes alese în urma workshopurilor organizate și schițarea cel putin a unei idei de proiect fezabil care se circumscrie temelor abordate prin proiect.
- Crearea a 5 materiale privind ONG-uri/instituțiile sau proiectele existente în care se pot implica beneficiarii direcți pe cele 5 teme ale conferințelor și a unui material privind etapele de urmat pentru înființarea unui ONG.