Din ce în ce mai mulți elevi renunță să se mai înscrie la Bacalaureat, iar fenomenul devine din ce în ce mai îngrijorător. Anul acesta, de exemplu, peste 40 de mii de elevi din clasa a XII-a nu s-au înscris la examenul maturității, sesiunea iunie-iulie.

Despre acest lucru, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că numărul celor înscriși la Bacalaureat anul acesta este cel mai mic din istoria postdecembristă a României. Chiar și înainte de 1989 în România se înscriau mai multe persoane la acest examen.

Sorin Cîmpeanu, anunț îngrijorător despre elevii care se înscriu la BAC

„Spre exemplu, în anul 2008 aveam 225.000 de elevi înscriși la bacalaureat. Anul acesta, avem doar 126.000. Și vorbesc și de promoția curentă, și de promoțiile anterioare. Până în anul 2012, am avut constant peste 200.000 înscriși la bacalaureat. Anul acesta, doar 126.000. Anul trecut am avut 133.000, iar acum doi ani, am avut 155.000. Scăderea este de-a dreptul dramatică.”, a spus ministrul Cîmpeanu.

În cadrul unui interviu la Euronews România, Sorin Cîmpeanu a dat vina pe pandemia de coronavirus pentru numărul atât de scăzut al elevilor înscriși la Bacalaureat 2022. Acest trend descrescător este îngrijorător din două motive, spune el, și anume: motive ce țin de demografie, însă și efectele crizei sanitare cauzate de pandemia de coronavirus.

Anunț îngrijorător! Sorin Cîmpeanu: Numărul celor înscriși la Bacalaureat este cel mai mic din istoria postdecembristă. Scăderea este de-a dreptul dramatică

Peste 40.000 de elevi din actuala generație nu dă BAC-ul

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Educației, la începutul anului școlar în curs, au fost înscriși 151.906 elevi de clasele a XII-a zi și a XIII-a seral. Anul acesta s-au înscris la probele examenului, 126.454 de elevi de clasele a XII-a și a XIII-a. Astfel, o diferență de peste 40.000 de elevi din actuala generație nu dă BAC-ul anul acesta, în sesiunea din iunie, potrivit calculelor Edupedu.ro. Este cel mai mare număr din ultimii 4 ani, potrivit datelor publicate de minister.

Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a susțin evaluarea competențelor de comunicare lingvistice în perioada 6-8 iunie 2022.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.