Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat o veste bună pentru studenții din România care vor să continue studiul în mediul online.

Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanță de urgență care va permite ca învățământul universitar cu frecvență să se poată desfășura, în anumite situații, și online. Odată cu anul universitar 2022-2024 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universități, în funcție de domeniu, să propună o anumită pondere a activităților online în paralel cu cele fizice, spune ministrul Educației.

Studenții vor putea studia online și anul viitor

Sorin Cîmpeanu a precizat că universitățile își asumă respectarea standardelor care vor fi cunoscute la începerea anului universitar.

„O să faceţi o parte dinte activităţi şi în format digital. Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”, a declarat Cîmpeanu.

Oficialul a precizat că verificarea îndeplinirii standardelor se va realiza, în cel mult cinci ani, atunci când vine rândul evaluării instituționale. Noile standarde reprezintă o obligație, spune oficialul, și trebuie îndeplinite înainte de începerea anului școlar.

Anunț important pentru toți studenții din România: Vor putea studia online și în anul universitar 2022-2023

Cîmpeanu merge pe încredere

De aceea, Ministerul Educației va aborda o variantă necesară în societatea românească, și anume aceea a încrederii. Astfel, universitățile vor trebui să își asume „acest proces combinat”, adică prezentă fizică-activități online. Vor trebui, de asemenea, să respecte standardele care vor fi cunoscute la începutul anului universitar, urmând ca ulterior să probeze acest lucru, într-un an, doi, sau cinci, atunci când va veni rândul evaluării instituționale.

Pandemia de coronavirus a afectat enorm învățământul românesc, inclusiv pe cel universitar. Elevii și studenții au fost obligați să studieze online și să se obișnuiască cu acest lucru timp de doi ani. Acum că s-au obișnuit în acest mediu, revenirea la prezența fizică i-a dat peste cap pe mulți dintre ei.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.