Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat când vor fi publicate primele teste de antrenament pentru Evaluarea Națională a anului 2022. Este important de precizat că anul acesta nu vor exista teste noi de antrenament pentru Bacalaureat.

Teste de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a

Așadar, primele teste de antrenament pentru examenul de Evaluare Națională 2022 vor fi făcute publice luni, pe 18 aprilie. Ele vor apărea zi de zi, în afară pe a doua zi de Paște, adică 25 aprilie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru Edupedu.ro că Centrul National de Politici si Evaluare in Educație (CNPEE), va publica teste pentru Evaluarea Națională 2022, dar nu și pentru Bacalaureat.

Specialiștii nu vor face teste de antrenament pentru elevii de clasa a XII-a care urmează să dea Bacalaureatul. Motiuvul este că programa de liceu pentru examen este aceeași ca cea din anii anterior. Așadar, testele elaborate în 2020-2021 rămân în vigoare.

Ce rezultate au fost la simularea EN 2022

Astfel, în cazul Evaluării Naționale, testele vor fi calibrate în urma rezultatelor la simulări. Cât despre aceste rezultate, reamintim că la Limba și literatura română nota 5 a fost luată de 70,53% din elevi. La matematică au promovat 60,58%.

Sorin Cîmpeanu a mai explicat faptul că rezultatele slabe la simularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului este cauzată și de predarea online din ultimii ani. De asemenea, oficialul din Ministerul Sănătății a explicat faptul că, de obicei, simulările la respectivele examene sunt mult mai grele decât examenele în sine.

Anunț important pentru elevii de clasa a VIII-a. Ce se întâmplă cu testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2022

Ministrul Educației, total nemulțumit

De aceea, specialiștii care se ocupă cu efectuarea testelor pentru respectivele examene să țină cont și de rezultatele la aceste simulări. Ministrul Educației nu este mulțumit de rezultatele de anul acesta și este de părere că educația online nu și-a atins scopul.

”Este o primă concluzie pe care colegii mei au desprins-o cu foarte multă claritate. Îmi pare rău, dar este o confirmare a ineficienței predării online în condițiile în care nu întrunim toate elementele”, a mai spus Cîmpeanu.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.