Anunț important de la primarul Capitalei, Nicușor Dan. Acesta a transmis că unitățile de învățământ din București pot obține finanțări de până la 20.000 de lei, în cadrul programului „Civitas 2.0- Sport Școlar”.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a semnat săptămâna trecută regulamentul aferent apelului de proiecte. Prin intermediul unei postări pe contul său de socializare, edilul a anunțat că instituția pe care o conduce dorește să stimuleze prin acest program activitățile sportive în școli, în afara orelor de curs. Această măsură este destinată elevilor din clasele 0-VIII.

Un milion de lei de la Primăria Capitalei pentru elevii care vor să facă sport

Conform sursei citate, pentru sesiunea din acest an, bugetul total disponibil este de un milion de lei. Instituțiile de învățământ care sunt interesate trebuie să îndeplinească o singură condiție, mare și lată. Mai exact, școlile care vor să beneficieze de finanțări trebuie să dispună de infrastructura sportivă minimă, adică de terenuri sau săli de sport. Nu contează dacă sunt interioare sau exterioare.

„Invit unităţile de învăţământ să depună cererile de finanţare până pe 10 iunie. Primăria Capitalei va asigura finanţarea resursei umane necesare desfăşurării acestor activităţi, precum şi materiale sportive. Programul e derulat prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism şi Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti – PROEDUS, iar proiectele care vor fi aprobate trebuie să fie implementate în perioada septembrie-decembrie 2022”, transmite Nicuşor Dan.

Anunț important de la Nicușor Dan pentru acești elevi! Se dau bani de la PMB pentru activități sportive în afara orelor

Care sunt condițiile

Potrivit mesajului primarului, fiecare beneficiar poate solicita finanțare pentru maximum cinci grupe de elevi. Fiecare grupă de elevi trebuie să fie formată din 10-15 elevi apți pentru efort fizic. Pentru a dovedi că pot face sport, ei trebuie să ducă la unitatea de învățământ o adeverință medicală. De asemenea, aceștia trebuie să aibă și acordul tutorilor legali pentru participarea la proiect. Programul sportiv este format din 8 ore/grupă/lună.

Finanţarea nerambursabilă acordată beneficiarului pentru remuneraţiile resursei umane implicate în proiect (profesori de sport, antrenori, specialişti în domeniu) este de maximum 15.000 lei brut.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.