Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că se pregătesc două programe naționale de susținere a tinerilor și familiilor din România.

Este vorba despre cele două programe naționale Family Start și Student Invest. Acestea sunt cuprinse în Programul „Sprijin pentru România”, pregătit de guvernanți pentru a ajuta românii în această perioadă de criză economică.

Ajutor de la Guvern pentru tinerii din România

Gabriela Firea anunță că autoritățile sunt ajutate în acest demers de către Fondul Român de Contragarantare. Ministerul Familiei, împreună cu Ministerul de Finanțe, va acorda sprijin financiar sub forma unor credite garantate de stat anumitor tineri. Firea anunță deja că este susținută de ministrul Adrian Câciu în acest demers.

Ministrul Familiei a mai anunțat că se pregătește de o întâlnire de lucru cu reprezentanții Fondului Român de Contragarantare. Forma proiectelor a fost deja stabilită, iar autoritățile se află pe ultima sută de metri cu toate criteriile de acordare a acestor programe.

„Ne dorim să avem cât mai mulţi tineri care să poată accesa aceste credite care au condiţii mai avantajoase.‍ Tinerii trebuie ajutaţi să-şi întemeieze o familie. Acesta va fi scopul ajutorului prin programul Family Start. Le vom da posibilitatea tinerilor să obţină mai uşor un credit pentru a-şi organiza nunta, pentru a acoperi cheltuielile cu educaţia copiilor sau pentru a cumpăra maşini de familie, cu 7 locuri. Creditul maxim garantat de stat va fi de 75.000 de lei”, a anunțat Gabriela Firea.

Anunț important de la Gabriela Firea pentru studenții români! Vor primi ajutor pentru plata taxei și pentru chirieCredite ușor de accesat pentru studenți

În ceea ce privește programul Student Invest, acesta îi va ajuta pe tinerii înscriși la facultate în România. Aceștia vor putea accesa credite prin care să își cumpere cărți sau să își plătească chiria pe perioada studiilor. De asemenea, și taxa de studii reprezintă o problemă pentru studenții din ziua de azi, mai ales din cauza scumpirilor care au loc pe bandă rulantă. Dacă tinerii studenți vor reuși să acceseze credite, le va fi mai ușor să își plătească taxele.

Gabriela Firea a anunțat că valoarea creditului care poate fi obținut de un tânăr student este de 50.000 de lei.

”Ştiu că mulţi tineri sunt nerăbdători. După aprobarea proiectelor în şedinţa de Guvern, vom putea acorda primele credite”, a mai transmis Firea.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.