Elevii cu rezultate excepționale la olimpiade ar putea să intre la liceu fără examenul de Evaluare Națională, a afirmat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la Aleph News.

Ce spune Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Ministrul Educației a declarat pentru sursa citată că dorește să stimuleze parcursul educațional al elevilor cu performanțe deosebite, iar această variantă ar fi cea mai potrivită, adică fără examen de Evaluare Națională pentru elevii care obțin rezultate deosebite la olimpiade.

„Ce este mai important pentru recunoașterea performanței acestor copii, dincolo de aceste accidente pe care o să încerc să le explic atât cât pot fi explicate, este stimularea parcursului educațional al acestor elevii cu performanțe deosebite. Și mă refer aici la posibilitatea de admitere la facultate, care deja există, dar și la liceu, care să se facă fără examen de Evaluare Națională pentru elevii care obțin rezultate la olimpiade corespondente profilului clasei în care își doresc să studiile liceale”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ce avere are ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ar putea trăi dintr-un salariu de profesor?

Foarte mulți elevi cu rezultate deosebite la Olimpiadă

Chiar și așa, în urma scandalurilor din cauza condițiilor mizere pe care le-au întâlnit copiii atunci când au participat la olimpiade în alte orașe, elevii au reușit să obțină note extraordinare.

Spre exemplu, trei elevi din Sibiu de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, Radu Scutelnicu, Cătălina Georgescu și Rareș Băilă au reușit să obțină rezultate extraordinare la Olimpiada Națională de Engleză la Pitești. Concursul s-a desfășurat în perioada 17 – 21 aprilie.

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL AICI – Trei elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu au obținut rezultate extraordinare la Olimpiada Națională de Engleză

Radu Scutelnicu este elev în clasa a XII-a, Rareș Băilă este elev în clasa a XI-a și Cătălina Georgescu este elevă în clasa a X-a, la profilul bilingv. Cei trei au reușit performanțe extraordinare, reușind să ia locul I, precum și două mențiuni.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.