La nici câteva zile de când au fost anunțați că vor primi vouchere pentru vacanțe, profesorii primesc o veste foarte proastă de la stat.

Se pare că pentru a intra în posesia acelor vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, profesorii vor fi obligați să plătească 10% pe ele. Cine nu este de acord să dea această sumă de bani va trebui să refuze respectivele vouchere.

Puțini angajați știu acest lucru!

De curând s-a anunțat că angajații din învățământ vor primi vouchere în valoare de 1.450 de lei pentru a se duce în vacanță. Acest tichet este valabil un an de zile și va fi pe suport electronic. Totuși, guvernanții nu au anunțat și ce se află în spatele acestor tichete.

Mai clar, sumele respective vor fi impozitate în luna în care au fost acordate beneficiarului, conform ordinului. Astfel, 145 de lei, din cei 1.450, vor fi reținuți de angajator în luna în care va acorda respectivele tichete de vacanță.

Totul apare scris legea publicată în Monitorul Oficial. La articolul 3 se stabilește modul în care vor fi acordate aceste tichete. Cei care nu vor să primească voucherele, vor trebui să depună o solicitare scrisă la unitatea/instituția unde este angajat, în termen de 30 de zile de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial.

Care sunt condițiile

Ordinul a fost publicat pe data de 15 aprilie, ceea ce înseamnă că până pe 15 mai, angajații trebuie să decidă dacă vor sau nu aceste vouchere. În textul publicat în Monitorul Oficial sunt explicate toate condițiile care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de aceste vouchere de vacanță.

“Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și sunt în cuantum de 1.450 de lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație”, conform documentului.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.