ANAF găsește soluții când vine vorba de bani. Autoritatea fiscală dorește să-i atenționeze prin SMS pe profesorii careu dau meditații și nu și-au plătit dările către stat.

ANAF ar putea atenționa profesorii care dau meditații prin SMS

Măsursa în cauză s-ar putea aplica atât profesorilor, cât și vloggerilor sau creatorilor de conținut.

„Vă dau un exemplu de reclamație: ‘am dat milioane la profesor și copilul meu a picat bacul’. Se supără părintele, sună la Telverde al ANAF și reclamă. Când ai primit o asemenea reclamație, ești obligat să te duci să verifici.

Sunt multe persoane care obțin venituri din acest gen de activități, care sunt mai noi. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, poate nu au înțeles că trebuie declarate veniturile. Vreau ca anul viitor, la foarte multe categorii de contribuabili de acest gen, ANAF să le trimită informări în scris, să le spunem ce trebuie să facă. Eu cred foarte mult și în educarea contribuabilului”, a declarat Lucian Heiuș la Euronews.

ANAF a trecut la „vânătoare”

ANAF e cu ochii pe vacanțele românilor de pe rețelele de socializare. Aceștia vânează românii cu banii nedeclarați, iar fala este mare, deoarece majoritatea trebuie să arate pe unde merg, că doar, nu merg degeaba.

ANAF vânează pe Facebook poze din concediile de lux, iar posesorii lor vor trebui să justifice de unde au avut bani să meargă în destinaţii exotice, notează Antena3.

Așadar, mare atenție la ceea ce postezi pe rețelele de socializare. De acum și ANAF-ul e cu ochii pe tine și pe fotografiile de lux.

Astfel, începând cu 1 iulie 2022, autoritatea fiscală va demara controale în întreaga țară.

De altfel, aceștia au promis că de la 1 ianuarie 2023 vor face mai multe angajări, iar inspectorii ANAF vor fi prezenți din ce în ce mai mult în online, acolo unde românii se postează în diferite vacanțe de lux.

Mașini scumpe sau vacanțe exorbitante vor intra în ochii inspectorilor ANAF, pentru că în perioada  2016-2019 s-a făcut o analiză la nivelul țării noastre și aceasta a scos la lumină cifre impresionante.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.