Bucureștiul este plin de mașini care încurcă circulația numai pentru că unii părinți preferă să își lase copilul cât mai aproape de unitatea la care învață acesta.

Amenzi pentru părinții care blochează circulaţia pentru a-și lăsa copiii la şcoală

De altfel, nu doar în Capitală sunt probleme. O adevărată nebunie este și în zona școlilor din Târgoviște, dimineața și la prânz.

Și aici șoferii opresc neregulamentar pe principalele străzi pentru a-și lua sau a-și duce copii de la sau la școală.

Dar, la Târgoviște s-au luat măsuri, mai exact, s-a trecut la fapte, pentru că legea există deja. Cei care îngreunează circulaţia celorlalţi participanţi la trafic, Poliţia Locală Târgovişte, a anunțat că îi vor amenda.

„Reamintim conducătorilor auto şi atragem atenţia asupra faptului că, printre alte situaţii, OPRIREA este interzisă, conform Art.142 din H.G. nr.1391/2006 cu modificările şi completările ulterioare, în zona de acţiune a indicatorului  Oprirea interzisă, în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m, pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea, în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei, precum şi în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse”, arată Poliţia Locală Târgovişte.

Șoferii riscă 2-3 puncte de amendă pentru oprirea neregulamentară 

Conducătorii auto sunt atenționați de către poliție și trebuie să știe că oprirea neregulamentară se sancţionează cu 2-3 puncte de amendă şi 2 puncte penalizare.

„Importanţa respectării legislaţiei rutiere are drept scop protecţia participanţilor la trafic, normele de interzicere a opririi/staţionării autovehiculelor fiind stabilite tocmai în sprijinul conducătorilor auto, dar şi a pietonilor, pentru a nu se crea aglomerări, blocaje sau alte evenimente nedorite care ar pune în pericol viaţa”, mai spun poliţiştii.

Amenzi între 290 și 435 lei

La un moment dat, un punct de amendă valora 10% din salariul minim pe țară, dar a fost înghețat la 145 de lei. Așadar, cei care blochează circulația și opresc în fața școlilor pentru a-și lua copiii, riscă o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei.

Se pare că nu doar în București sau în Târgoviște există astfel de probleme. Și constănțenii se află pe aceeași linie. În urmă cu câțiva ani, un constănțean care locuiește în apropierea Școlii nr.24, a explicat că nu mai suportă această situație și a făcut o plângere la Poliția Locală, deoarece părinții blocau circulația, potrivit replicaonline.ro.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.