Nu ne mai poate opri nimeni! O altă echipă de elevi români a fost premiată în cadrul unui concurs organizat de NASA!

Tineri români premiați la un concurs organizat în colaborare cu NASA

Alți tineri români au impresionat americanii cu proiectul lor. Aceștia au creat o navă care poate găzdui 10.000 de oameni în spațiu, cu aceleași condiții ca pe Terra.

Vlad Panduru, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Ion Ghica”, din oraşul dâmboviţean Răcari, împreună cu alți 8 colegi din București, Constanța și Brăila au reușit să câștige premiul „Honorable Mention” la NSS Space Settlement Contest, un concurs internaţional organizat de National Space Society în colaborare cu NASA.

Navă spațială care găzduiește 10.000 de oameni

Elevii noștri au muncit în jur de 4 luni pentru a realiza nava. Aceștia au calculat și deplasarea ei în orbită și au găsit soluții pentru a asigura nevoile de bază ale potențialilor locuitori. De altfel, aceștia au creat și sisteme de recirculare a resurselor utilizate și de reciclare a deşeurilor produse precum şi un sistem economic şi de guvernare eficient.

Proiectul ar avea un cost de 1 trilion de dolari, iar energia folosită poate fi produsă cu ajutorul panourilor solare.

Vlad nu a vrut să vorbească despre participarea la competiție și chiar a ținut totul secret chiar și după ce a reușit să câștige premiul. Directoarea școlii, a aflat totuși, despre performanța uluitoare și a insistat să îl prezinte ca pe un exemplu.

Primele locuri au fost ocupate tot de echipele noastre din România, iar mai apoi, următoarele, de către indieni. În total au participat peste 3.000 de tineri din toată lumea.

Elevii au fost ajutaţi de părinţii lor, care au căutat sponsori, dar și de autoritățile locale, pentru a putea participa la concursul din Statele Unite ale Americii.

Ne mândrim cu elevii noștri de exemplari! Bravo, România!

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.