Guvernul României a prezentat, luni seară, pachetul de măsuri economice și sociale. Acest pachet are scopul de a ajuta românii în această perioadă în care toate lucrurile se scumpesc zilnic.

Vor avea loc schimbări și în privința elevilor care primesc burse sociale. Printre măsuri se află și una făcută pentru elevii care primesc burse sociale. Astfel, pe lângă aceste burse, copiii vor primi și vouchere de 30 de euro. Acești bani vor putea fi folosiți pentru alimente, rechizite și haine. Reamintim că valoarea bursei sociale este de 200 de lei.

Ajutor de la stat pentru elevii cu burse sociale

De asemenea, se va acorda ajutor și pentru copiii din sistemul de protecție specială, inclusiv celor cu dizabilități. Și mamele din centrele maternale vor fi ajutate de stat. Conform anunțul autorităților, vor beneficia aproximativ 47.000 de copii de aceste măsuri de sprijin. Valoarea totală a pachetului de măsuri economice în acest sens este de aproximativ 86 milioane de lei.

O altă veste bună este că alocația zilnică de hrană va crește de la 12 lei pe zi, la 16 lei pe zi, respectiv de la 16,6 la 22 de lei, în funcție de vârstă.  În ceea ce privește copiii cu nevoi speciale, sumele lunare de care beneficiază aceștia vor crește de la 28 de lei la 150 de lei.

Totodată, cresc cu 58% sumele acordate anual copiilor și tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite. Alocația lunară de plasament se va majora de la 630 de lei la 900 de lei. În cazul copiilor cu dizabilități de la 945 de lei la 1.350 de lei lunar.

Guvernul României a prezentat, luni seară, pachetul de măsuri economice și sociale. Acest pachet are scopul de a ajuta românii în această perioadă în care toate lucrurile se scumpesc zilnic.

Anul 2022 este Anul Tineretului

Anul 2022 este Anul Tineretului în Uniunea Europeană și în România. Astfel, vor fi mai multe programe care vor ajuta tinerele familii, pentru cheltuieli cu creșa, grădinița, școală, plata chiriei etc.

Pachetul de măsuri sociale şi economice prezentat de liderii coaliţiei de guvernare se numeşte “Sprijin pentru economia României”  și este în valoare de 17,3 miliarde de lei. Din această sumă, 9 miliarde provin din fonduri europene și 8.3 miliarde de la bugetul de stat.

Cei ce vor beneficia de aceste măsuri vor fi românii cu venit mediu sub 600 de lei, familiile cu doi copii și cele monoparentale. De asemenea, românii care au credite la bănci vor beneficia de acest ajutor al statului, dar și pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 lei. Persoanele cu dizabilități, elevii cu burse sociale și pacienții din spitale sunt alte categorii ce vor primi ajutor din partea statului.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.