Începând din această lună, anumiți elevi din România vor primi ajutor de la stat pentru a se descurca mai ușor la școală.

Este vorba despre elevii care provin din familii defavorizate, mai exact, familii cu un venit lunar mai mic de 500 de lei. Pentru a preveni abandonul școlar, autoritățile s-au gândit la o măsură care ar putea ajuta copiii să meargă la școală. Astfel, începând din această lună, elevii vor primi vouchere în valoare de 500 de lei sub forma unor tichete sociale.

Ajutor de la stat pentru această categorie de elevi

De aceste tichete vor putea beneficia elevii din învățământul preșcolar, cel primar sau gimnazial de stat. Este important de știut că doar elevii care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Banii vor fi trimiși prin intermediul unor carduri electronice (Mastercard). Până la finalul lunii martie a acestui an, cardurile respective ar fi trebuit deja să fie trimise către inspectoratele școlare județene. Din luna aprilie s-a început distribuirea lor către beneficiarii finali.

Ajutor de 500 de lei de la stat pentru o anumită categorie de elevi. Care sunt condițiile

Ce vor putea cumpăra cei mici cu tichetele de la stat

Cu acești bani se vor putea achiziționa materiale școlare, cum ar fi caiete, pixuri, stilouri, etc, dar și haine necesare pentru a merge la școală. Aceste vouchere pot fi folosite numai în magazinele partenere. Este important de știut că aceste tichete sunt valabile doar până la finalul anului în curs.

O altă informație importantă este ca atunci când se termină banii de pe card, părinții să păstreze cardul, nu să îl arunce. Poate acesta ar putea fi refolosit în cazul în care programul va continua și în anii viitori.

Momentan, conform comentariilor din mediul online, banii nu au fost trimiși către elevi. Nici Ministerul Educației nu a făcut vreun anunț despre acest lucru. Cel mai probabil, voucherele vor începe să fie acordate după Sărbătorile Pascale.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.