Profesoara din orașul Victoria, Brașov, Adriana Măgirescu, este o persoană care e alături de copiii cu dizabilități și îi învață să trăiască și să se bucure de viață.

Cine este Adriana Măgirescu?

Adriana Măgirescu, în vârstă de 54 de ani profesează de peste 22 de ani. Este profesoară de psihopedagogie specială în învăţământul primar la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Făgăraş, cu sediul în oraşul Victoria, judeţul Braşov. Este o școală publică unde se află elevi cu deficiențe mintale grave. Aceasta a intrat în învățământ după ce a aflat că băiatul ei are handicap, notează adevărul.

Aceasta a început ca suplinitor necalificat, la o casă de copii. Ulterior, a reușit să absolve o școală postliceală din Sibiu, iar acolo a învățat să lucreze cu copiii cu dizabilități.

„Când am ajuns acasă, am aplicat tot ce am învăţat pe copilul meu. L-am învăţat să vorbească şi l-am susţinut pe toată perioada şcolii. Chiar dacă nu a luat Bacalaureatul, spre bucuria mea, a făcut două postliceale. Am spus atunci că dacă am reuşit să fac ceva pentru copilul meu, de ce să nu fac ceva şi pentru alţi copii“, spunea profesoara.

Apoi, aceasta a reușit să termine cursurile Teach for Romania, care este un ONG ce pregătește și recrutează oameni vaolorși să devină profesori pentru comunitățile defavorizate din România.

Adriana Măgirescu1
Sursa Foto – adevărul.ro

Ajută copiii cu dizabilități

Din păcate, pe lângă problemele pe care le întâlnește cu copiii, aceasta are parte și de probleme cu părinții, deoarece au foarte multe neajunsuri.

„Toată greutatea cade pe umerii noştri, ai profesorilor, ca să suplinim ceea ce părinţii nu pot să facă. Îi cooptăm şi pe ei în activităţile noastre şi îi învăţăm cum să se comporte şi cum să îşi ajute copiii“, explică dascălul.

Pe lângă materiile pe care le predă celor mici în mod normal, aceasta face cu ei și educaţie senzorială şi psihomotorie, le formează abilităţile de comunicare şi le dezvoltă abilităţile socio-emoţionale.

În Victoria, aceasta îi învață pe copii să lucreze în echipă. În general le predă dimineața, iar după-amiaza, o colegă de-ale ei, faceu cu micuții diverse terapii și îi ajută să se integreze.

În perioada de pandemie, când totul s-a desfășurat online, aceasta a mers personal la copii acasă, cu mașina proprie, îmrepună cu alți doi colegi de catedră.

„Sunt foarte puţini copii cu nevoi speciale care pot folosi o tabletă sau un calculator pentru că au diverse deficienţe, iar medical le-a fost interzis să utilizeze mai mult de o oră aceste dispozitive“, explică dascălul.

Adriana Măgirescu este foarte implicată și din ce în ce mai mulți profesori fac astfel de gesturi și aleg să se dedice elevilor pentru a le găsi un drum în viață.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.