Performanță uluitoare pentru Adrian Ionuţ Niga, un elev din comuna Vama. A reușit să obțină locul al treilea la Olimpiada naţională de limba şi literatura germană.

Locul III la Olimpiada de Limba Germană

Tânărul Adrian Ionuț Niga a reușit să obțină locul III la Olimpiada naţionala de limba şi literatura germană, care s-a desfășurat între 19-22 aprilie la Vișeu de Sus. Acesta este elevi în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” din Sighişoara.

Elevul a fost pregătit de profesorul Meda Ghimpu. Datorită pregătirii, dar și perseverenței lui Adrian, acesta a reușit să obțină un rezultat extraordinar la o competiție în care au fost prezenți elevi din toată țara, dar și cadre didactice. Acum, acesta este o mândrie pentru întreaga comună.

Despre Adrian

Adrian a învățat timp de 7 ani în Germania, dar clasa 0 a făcut-o în România. De altfe, acesta a locuit împreună cu familia în Germania unde a avut rezultate extraordinare la învățătură. Toate vacanțele și le-a petrecut în țară și nu și-a uitat niciodată locul de baștină.

Familia sa a decis să se întoarcă în România pentru ca acesta să urmeze clasa a VIII-a. A încheiat ciclul gimnazial cu media 9,44. Acesta provine din comuna Vama și și-a dorit foarte mult să învețe în România, dar în limba germană. Astfel, acesta a ajuns să studieze la liceul din Sighişoara, care are internat.

El, dar și familia sa fac sacrifcii destul de mari pentru ca Adrian să învețe la liceul menționat anterior. Elevul se gospodăreşte singur cum ştie şi cum poate, dar rezultatele se văd. 

Elevii și studenții români au rezultate școlare deosebite și asta se vede și la diferite concursuri internaționale la care participă aceștia. Din păcate, guvernul nu prea face nimic deosebit pentru a-i sprijini pe aceștia, chiar dacă sunt o mândrie pentru țara noastră și pentru profesorii din sistemul de învățământ.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.