Admiterea la clasa a cincea a devenit un coșmar pentru elevi. Este bătaie mai mare ca pe locurile de la facultate: 6 copii pe un loc la un liceu din București.

Admitere clasa a cincea, bătaie pe locuri

Este o presiune foarte mare pe umerii elevilor care doresc să prindă un loc la un liceu din București, deoarece sunt foarte mulți candidați pe un loc.

Colegiul George Coșbuc din București a fost plin de părinți și bunici care au venit pentru a-și susține odraslele de clasa a cincea la primul examen important din viaţa lor. Concurenţa a fost mai mare decât la Medicină sau la Drept, scrie observatornews.

“Eu as vrea să merg la o școală mai bună decât sunt acum și sper să intru. M-am pregătit, dar nu știu dacă e neapărat o tonă,” spune un elev.

De ce este această cerere mare?

De cele mai multe ori, părinții sunt cei care decid pentru cei mici, din păcate. Copiii ar trebui doar îndrumați, nu obligați să meargă la o școală unde nu își doresc. De aici vine și cererea mare.

“Am înțeles că este o școală cu potențial bun și aș vrea să ridicăm un pic ştacheta. Nu a fost ideea copilului, a fost ideea mea, pentru că are o înclinaţie clară pentru limbi straine,” spune un părinte.

Este concurență foarte mare la liceele cu profil intensiv de limbi străine. Anul acesta subiectul este unic, iar toate școlile au organizat examenul în aceeași zi. Astfel că, elevii pot să-și încerce norocul la mai multe unităţi de învăţământ odată.

“Suntem alături de ei, Lazăr e o școală prestigioasă, sunt mulți copii care își doresc să învețe în această școală,” a transmis Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI – Fiica lui Dan Diaconescu a intrat la Medicină fără examen de admitere – Cum a reușit

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.