Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava a derulat în cadrul Programului Mondial Eco-Schools /Eco-Şcoala, o acțiune de împădurire în zona Ocolului Silvic Bisericesc Ilișești.

Programul Mondial Eco-Școala

Elevii școlii mai sus precizată, împreună cu Garda Forestieră Suceava, reprezentată de inspector-șef Gășpărel Mihai, au desfășurat activitate „de inițiere în tainele pădurii”.

Acțiunea s-a desfășurat în zona Ocolului Silvic Bisericesc Ilișești. Aici, elevii au fost îndrumați de:

  • Florin Popovici, pădurar
  • Vasilovschi Vasilică – reprezentat compartiment fond forestier
  • Boicu Răzvan – inginer silvic
  • Tomescu Irina – inginer silvic, responsabil compartiment regenerarea pădurilor
  • Onica Marius – șef ocol silvic

Au plantat puieți de molid

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 8 Suceava ai claselor a IV-a A (prof. înv. primar Vartolomei Lăcrămioara), a VI-a A (diriginte, prof. Cojocaru Victorița), a VI-a B (diriginte, prof. Leșanu Larisa), a VI-a C (diriginte, prof. Solovăstru Mihaela Camelia), a VII-a B (diriginte, prof. Confederat Lăcrămioara) și a VII-a C (diriginte, prof. Luparu Bogdan), au reușit să planteze o suprafață de 0,5 h cu puieți de molid.

Coordonatoarea activității, prof. Confederat Lăcrămioara le-a mulțumit elevilor, părinților, dar și reprezentanților Ocolului Silvic, precum și colegilor profesori Muntean Adriana și Leșanu Larisa care, de asemenea, au luat parte la această activitate.

„A fost o activitate utilă pentru elevi, prin care am învățat să apreciem și să iubim natura. Am învățat lucruri noi despre fondul forestier: împădurire, întreținere, parcelare etc.”, a transmis prof. Cojocaru Victorița.

Se pare că elevii suceveni sunt puși numai pe fapte bune. De curând, elevii claselor IX-XII de la Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița au colectat aproximativ 3 tone de deșeuri în cadrul proiectului ”Curățăm România”.

Comisariatul Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu a început să desfășoare activități privind gestionarea deșeurilor.

Astfel, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate”, comisarii de mediu și elevi ai Școlii Gimnaziale Crucea, împreună cu personal din cadrul Ocolului Silvic Crucea și voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Crucea au luat parte la o acțiune de ecologizare, prin care au colectat aproximativ 3 tone de deșeuri.

 

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.