Nicușor Dan, primarul Bucureștiului a participat la premierea echipelor finalistea în cadrul unui concurs desfășurat între școlile din capitală: „Sportul înseamnă sănătate, disciplină, spirit de echipă, gestionarea situaţiilor limită, respectarea regulilor”, a spus acesta.

„Academia Sportului – Trofeul Bucureştiului”

În acest weekend a avut loc un concurs sportiv desfășurat între școlile din capitală, iar Nicușor Dan a fost acolo pentru a înmâna premiile: „Sportul înseamnă sănătate, disciplină, spirit de echipă, gestionarea situaţiilor limită, respectarea regulilor”, a transmis Nicușor Dan.

„Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate. Sportul înseamnă sănătate, disciplină, spirit de echipă, gestionarea situaţiilor limită, respectarea regulilor”, a afirmat Nicuşor Dan.

Competiția a fost organizată de Primăria Municipiului București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism şi prin Proedus, în Parcul Tineretului.

Timp de două săptămâni, au concurat peste 3.000 de elevi de gimnaziu și liceu la fotbal, volei, handbal, baschet 5×5 şi 3×3. Au fost prezenți și băieți și fete, iar câștigătorii au fost premiați cu tabere la Marea Neagră şi echipamente sportive.

Erasmus + “Sports Handicap Inclusive Experience”

De curând, Univeristatea Tehnică de Construcții București (UTCB), a devenit parteneră în cadrul proiectului “Sports Handicap Inclusive Experience”. Acest proiect este coordonat de Universitatea La Rochelle din Franța, unde mai multe universități sunt partenere.

Scopul proiectului “Sports Handicap Inclusive Experience” este de a crește gradul de conștientizare a obstacolelor pe care le au de depășit  persoanele cu provocări fizice, utilizând sportul și activitățile fizice ca instrumente de acceptare a diferențelor în cadrul comunităților de studenți.

De asemenea, acest proiect este inițiat și coordonat de Universitatea La Rochelle din Franța, Univeristatea Tehnică de Construcții București (UTCB) fiind printre universitățile partenere. De asemenea, există mai multe instituții de învățământ partenere: Universitatea Zadar din Croația, Universitatea Klaipeda din Lituania, Universitatea de Agricultură din Atena și Universitatea Frederick din Cipru.

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL AICI – Erasmus + “Sports Handicap Inclusive Experience” – Ce scop are proiectul

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.