Un student de la Academia Forțelor Terestre din Sibiu a fost prins cu droguri. AFT a sesizat DIICOT despre faptul că un student din anul II ar avea droguri. Conducerea Academiei a demarat mai multe controale.

Un student a fost prins cu droguri la AFT Sibiu

Student în anul II al Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, tânărul se pare că ascundea drogurile în dulap. Se pare că acesta are și antecedente. În 2020, studentul a mai fost cercetat pentru deținere și consum de substanțe interzise. Dar, în martie 2022, Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești a clasat cauza.

Studentul în prezent mai are un alt dosar penal deschis din luna decembrie a anului 2021 pentru deținere și consum de marijuana, potrivit reprezentanților AFT.

„În urma unui control ordonat de comandantul AFT în spaţiile în care sunt cazaţi studenţii, în dulapul personal al unui dintre ei s-au găsit plicuri din plastic transparent care conţineau un praf alb, existând suspiciuni că ar fi vorba despre droguri de tip metamfetamină, plicuri care au fost predate reprezentanţilor DIICOT Sibiu”, transmit reprezentanţii Academiei.

Au fost demarate controale

Comandantul Academiei Forțelor Terestre din Sibiu (AFT) a ordonat mai multe controale în spaţiile de cazare ale studenţilor, dar, din fericire, restul au fost curați.

De asemenea, conducerea AFT Sibiu transmite că nu tolerează astfel de situații și va lua toate măsurile legale permise de legislație, în momentul finalizării cercetătrilor de către instituțiile în cauză.

De curând, un alt caz a șocat România, dar, de data aceasta, din partea autorităților competente. O școală din București, mai exact, Școala Gimnazială nr.194 are un regulament prin care elevii cu părul vopsit vor fi exmatriculați. O echipă de control a Inspectoratului Școlar al Capitalei s-a dus în control la această unitate școlară și a luat primele măsuri.

Acum, unitatea de învățământ trebuie să anuleze orice sancțiuni sau măsuri aplicate pe baza acestui document. De asemenea, conducerea unității de învățământ trebuie să elaboreze un regulament intern care să respecte prevederile legale aflate în vigoare.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.