Aproape 300 de absolvenți de liceu și-au primit vineri diplomele în Uvalde, în umbra masacrului de la școala primară din urmă cu o lună.

Tragedie în America

Cei 288 de absolvenți de liceu din Uvalde High School, îmbrăcați în roșu, au stat pe stadionul școlii, la o lună de la împlinirea unei luni de la masacru. În fața lor erau aranjate 21 de pancarte pe care scria „Uvalde Strong”, care îi reprezenta pe cei uciși, în timp ce liderii școlii și ai elevilor susțineanu discursuri.

Directorul școlii din Uvalde, Hal Harrell, și directorul școlii, Randy Harris, i-au lăudat pe elevi pentru puterea și rezistența lor de-a lungul celor trei ani de pandemie COVID-19, a trei schimbări de directori și apoi a împușcăturilor în masă din 14 mai de la școala primară Robb din orașul din sudul Texasului.

Ce mesaj a transmis șefa de promoție?

„Iubiți-i pe oamenii din viața voastră cât timp îi aveți, pentru că nu știți ce le rezervă viitorul. Comunitatea noastră a învățat cu siguranță despre neprevăzut. S-a întâmplat ceva ce nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Viețile noastre au fost modificate. Dar rămânem uniți ca o comunitate,” a spus Abigail Kone, șefa de promoție.

După ce a citit numele celor 19 copii și profesori uciși, Kone a spus: „Aceste ființe au murit prea devreme. Nu li se va da ocazia să își urmeze visele sau să își vadă familiile crescând. Așa că, în această seară, aș dori să îi includ pe acești copii de la Robb Elementary ca membri de onoare ai Promoției 2022”, a spus ea aplaudată de toată lumea.

CITEȘTE ȘI – “Sunt aici. Vă implor să faceți ceva”, spune sora unei victime de la școala din Uvalde

Sora unei fetițe de 9 ani, ucisă în atacul armat de la școala din Uvalde, dorește ca legislatorii texani să adopte o legislație privind siguranța armelor și a întrebat de ce au eșuat atât de multe măsuri de securitate.

„Sunt aici implorându-vă să faceți ceva”, a declarat Jazmin Cazares, a cărei soră mai mică, Jacklyn, a fost unul dintre cei 19 copii și doi profesori împușcați mortal în cele 80 de minute pe care atacatorul le-a petrecut în interiorul școlii primare Robb pe 24 mai, înainte ca poliția să ia cu asalt clasa și să-l ucidă.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.