Încă un caz impresionant la examenele naționale din acest an, de data aceasta la Bacalaureat. Ionuț Mihai, absolvent al Liceului „Ioan Cotovu” din Hârșova, a luat 10 la examenul maturității, asta în condițiile în care din satul său până la liceu erau 5 kilometri.

Băiatul strângea bani ca, împreună cu alți colegi, să ia taxiul și să se poată duce la școală. După ce a terminat școala gimnazială din satul Ciobanu, băiatul a vrut să urmeze un liceu din Constanța, însă până la urmă a decis să rămână la un liceu din Hârșova, pentru a demonstra că se poate face performanță oriunde, conform Adevărul.ro.

A demonstrat că se poate face performanță oriunde

În loc să dea banii pe chirie, la Constanța, copilul s-a decis să folosească banii pentru meditație la matematică. Cea mai mare mulțumire a acestuia este că a reușit să își facă mama fericită.

Totuși, chiar dacă a rămas aproape de casă, copilul a trebuit să depășească niște obstacole pentru a reuși. Zilnic a făcut naveta cu taxiul, din satul său până la Hârșova. Mihai mărturisește că prin acest lucru trec toți elevii din satul Ciobanu care învață la oraș. Anual sunt aproximativ 30 de elevi care trebuie să ia taxiul pentru a ajunge la școală. Există un microbuz în sat, însă acesta pleacă la ora 09:00, iar elevii trebuie să ajungă la școală la ora 08:00.

Rezultatele de la examen nu au fost o surpriză pentru elev, spunând că s-a pregătit mult pentru a reuși să obțină note maxime.

Elev de nota 10 la BAC: Am muncit mult pentru asta

 „Subiectele au fost prea uşoare. Mă aşteptam la nota 10. Am muncit pentru asta de-a lungul liceului şi nu a fost o surpriză. Singura variabilă era concentrarea: dacă pot sau să dau totul. La matematică am terminat totul în 40 de minute, dar la un moment dat mi s-a găurit foaia şi am stat să transcriu lucrarea“, mărturiseşte el.

A strâns bani pentru a putea ajunge din satul său la liceu. Povestea elevului de la țară care a luat note maxime la BAC

Cu toate acestea, băiatul consideră că programa școlară este mult prea încărcată, iar multe dintre materiile pe care le au elevii sunt „fără rost”. Liceul ar trebui să fie despre pasiune, nu despre 17 materii, mai spune acesta.

Ionuț Mihai va pleca din țară

Ionuț Mihai este olimpic la Biologie și la Limba și literatura română. O altă pasiune de-a sa este literatura. Din toamnă, elevul va urma cursurile Facultății de Medicină „Carol Davila” din Capitală, la care are deja locul asigurat, fiind olimpic la biologie.

 „Vreau să studiez genetica medicală, dar asta va însemna să plec din ţară. Aş vrea să ştiu mecanismele genetice în declanşarea cancerului, în tratarea unor boli rare. Partea de laborator se aşteaptă explorată“, spune absolventul de 10. 

Distribuie:

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.