O elevă a unul liceu din Sîngera a adus la școală un obiect găsit de tatăl său în gospodăria sa. Când au văzut despre ce este vorba, profesorii au chemat imediat forțele de ordine.

O elevă din clasa a IX-a a unui liceu din orașul Sîngera (Republica Moldova) a adus la liceu un obuz. Obiectul a fost găsit în gospodăria sa de tatăl fetei. Când a văzut despre ce obiect este vorba, profesorul de istorie a presupus că este din perioada celui de-al doilea război mondial. Acesta a chemat imediat oamenii legii.

Profesorul de istorie a chemat imediat Poliția

Conform Inspectoratului de Poliție Botanica, imediat la fața locului au intervenit angajații Batalionului de patrulare și reacționare operativă. Aceștia au încercuit curtea liceului și au restricționat accesul persoanelor în interior. De asemenea, a fost chemată echipa de geniști din cadrul Ministerului Apărării. Aceștia au examinat, dezamorsat și ridicat obuzul. Ulterior, s-a dovedit că acesta nu a reprezentat un pericol.

A șocat pe toată lumea! Obiectul adus de o elevă din Chișinău la liceu. Profesorul a chemat imediat poliția

Conform primelor informații, obuzul a fost găsit pe data de 12 aprilie de către tatăl elevei. Acesta făcea lucrări de construcții în gospodărie, moment în care a găsit obiectul respectiv. Fata a decis să îl ducă la liceu pentru a-l dona muzeului instituției. Oamenii legii investighează în prezent cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Ce este un obuz

Obuzul este un proiectil care conține o încărcătură de exploziv sau substanțe incendiare sau toxice. În general, acesta are o formă cilindrică și ogivală. Acest obiect este aruncat spre obiectiv cu ajutorul unui obuzier sau tun. Aceste proiectile de calibru mare sunt trase de artilerie, vehicule de luptă sau nave de luptă.

Multe dintre ele, care cel mai probabil nu reprezintă un pericol, sunt vândute pe internet, unele cu sume destul de mari. De exemplu, un obuz din Primul Război Mondial este vândut pe OLX cu suma de 2.000 de lei.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.