Elevii au susținut astăzi, 17 mai 2022, proba de Limba Română, potrivit calendarului oficial. Proba de Matematică este următoarea, mâine, 18 mai.  Probele de limba maternă pentru cei ce studiază una dintre limbile minorităților naționale se vor desfășura pe data de 19 mai 2022.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a:

  • Limba română — 17 mai 2022
  • Matematică — 18 mai 2022
  • Limba maternă — 19 mai 2022

Organizare

Elevii fiecărei clase vor fi așezați câte doi în bancă sau conform așezării lor de zi cu zi, conform Manualului de proceduri pentru Evaluările Naționale 2022 la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Testele vor fi distribuite în felul următor: Testul nr. 1, Testul nr. 2, și așa mai departe până fiecare elev și-a primit testul ce trebuie lucrat.

Timpul de lucru acordat eleviilor de clasa IV-a este de 60 de minute.

La eventualele întrebări ale elevilor, li se sugerează să citească încă o dată cerințele cu atenție. Administratorul testului este rugat să noteze eventualele întrebări ale elevilor în raportul testării și să le reproducă în Raportul Administratorului de test.

Pe data de 30 mai- 3 iunie 2022 vor începe înscrierile pentru evaluarea absolvențiilor clasei a VIII-a, conform calendarului oficial.

Sursa Foto: https://www.edu.ro
Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.