Ministrul Educației a afirmat „Aș vrea să vă spun că din cele 150 de școli finanțate, anul trecut au putut să beneficieze de acest program doar 104”,  cu privire la lansarea raportului „Bunăstarea Copilului din Mediul Rural”, studiu realizat la comanda World Vision România. Sorin Cîmpeanu a menționat că elevii din 134 de școli beneficiază de masă caldă în acest an.

Declarațiile ministrului

A fost precizat faptul că 16 școli care au avut buget nu au putut pune în aplicare programul:

„Sunt 16 școli care au avut buget și nu am putut organiza masa caldă în școli. Este vorba de trei școli din județul Bihor, de o școală din județul Bacău, de două școli din județul Bistrița-Năsăud, două din București, două din Buzău, două școli din Hunedoara, o școală din Harghita, o școală din Mureș, o școală din Timiș, o școală din Galați”.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a explicat motivele neputinței organizării mesei calde în unele școli:

„Motivele au fost diverse, trei la număr: blocaj licitație; doi – inexistență operatori economici mai ales în acele școli din localitățile izolate: cazul Bacău, cazul Timiș au lansat repetat licitația pentru a achiziționa servicii de catering pentru a oferi o masă caldă elevilor și nu s-a prezentat niciun operator economic, pentru că a considerat nerentabil să asigure aceste servicii într-o școală care avea doar câteva zeci de elevi. Al treilea motiv este greu de imaginat, inclusiv pentru mine, astăzi, 30 mai, există o localitate în țară, Tecuci, județul Galați, care nu are bugetul aprobat.”

Context

Programul Masa caldă în şcoli a fost întemeiat în timpul Guvernului Cioloş, în 2016, acesta fiind pilotat pe 50 de şcoli. Următorul Guvern, Grindeanu, a decis continuarea programului pilot tot în 50 de şcoli, după care a urmat o decizie similară şi a Guvernului Dăncilă. Guvernul următor, Grindeanu, a decis continuarea programului pilot tot în 50 de şcoli, după care a urmat o decizie similară şi a Guvernului Dăncilă.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.