Sâmbătă, 9 aprilie 2022, a avut loc Concursul Național ,,ȘTIU ȘI APLIC! – Securitatea și sănătatea  în muncă se deprind de pe băncile şcolii! ”. Competiția s-a desfășurat la nivel naţional pe platforma online unică, unde au participat 648  de elevi.

Acest concurs a fos organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean  Iași, conform unui comunicat de presă. Concursul  face parte  din  cadrul Campaniei  Naționale  „Valențele culturale ale securității și sănătății în muncă pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale”, coordonată de Inspecția Muncii București.

Concursul a constat în formarea de echipe a câte 2 elevi din ciclul inferior şi cel superior al liceului şi din învăţământul profesional, înscrise pentru cele 5 secţiuni.

 

Etapa Județeană s-a desfășurat în Iași

Faza judeţeană a concursului  s-a  desfăşurat în cadrul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi, unde au participat 78 de elevi însoţiţi de profesorii lor coordonatori. Aceasta a cuprins două etape:

  • Etapa  I – proba teoretică –„Ce ştim despre securitatea şi sănătatea în muncă” ? – test susţinut individual pe calculator, unde timpul de rezolvare a fost de 30 de minute;
  • Etapa  II – proba  practică- „Identifică riscurile şi alege Echipamentul Individual de Protecţie necesar” –probă practică , unde timpul de susţinere  a fost de 15 minute.

Rezultatele finale ale etapei județene

Rezultatele finale ale elevilor participanți sunt următoarele:

 

Locul I –  echipa  de la Şcoala Profesională  „Gropniţa”, Gropniţa

Locul II – echipa de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu”, Iaşi

Locul III – echipa de la Liceul Tehnologic  „Dimitrie Leonida”, Iaşi

MENŢIUNE I – echipa de la Liceul Tehnologic de „Transporturi şi de Construcţii”, Iaşi

MENŢIUNE  II – echipa de la Şcoala Profesională  „Ionel Teodoreanu”, Victoria

MENŢIUNE III – echipa de la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, Iaşi

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.