Observatorul Prahovean a demarat o campanie online. Acum, că toate chestionarele din campania derulată de redacția respectivă, “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”, au fost completate. Așadar, să vedem rezultatele.

La ce au trebuit să răspundă elevii

Elevii din Prahova au fost întrebați în chestionarul respectiv despre bullying-ul în școli, meditații și perspective profesionale.

Astfel, 24% dintre cei care au completat chestionarul spun că au episoade de anxietate sau stări de panică. 20% dintre elevii participanți au declarat că nu au reușit să comunice bine cu restul colegilor de la școală. 15% dintre elevii din Prahova nu au prieteni și/sau se simt singuri, conform sursei citate.

În jur de 70% dintre elevi au fost victima bullying-ului

La întrebarea “În școală, ai asistat sau ai fost victima unui episod de bullying?” 70% dintre elevi au răspuns afirmativ. Este un procentaj îngrijorător, grăitor pentru situația în care se află școala românească.

Peste 23% dintre elevi nu știu ce fac cu viața lor, 19% își doresc să apeleze la un consilier educativ, iar 13% dintre aceștia spun că părinții și profesorii nu îi îndrumă în a-și alege un drum în carieră.

În jur de 6% dintre cei care au completat chestionarul au spus că nu au nicio pasiune. 36% din totalul elevilor participanți la sondaj suștin că știu exact ce vor să facă cu viața lor.

35% dintre elevii din Prahova vor să plece din țară

De altfel, se pare că în jur de 35% dintre elevi își doresc să părăsească țara, 32% vor să devină antreprenori, iar 20% își doresc să se angajeze.

În jur de 5% dintre copii nu sunt pregătiți să muncească și își doresc o pauză, iar 7% dintre elevii de liceu și gimanziu au spus că nu contează ce job vor avea, ci vor să lucreze.

De asemenea, 68% dintre elevi au făcut meditații, iar 6% au spus că și-ar fi dorit să facă pregătire, dar nu și-au permis financiar.

Informațiile au fost furnizate pe baza completării chestionarului “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”. La sondaj au participat 425 de elevi din Prahova.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.