Elevii din Bihor ale căror familii nu au o situație bună financiară au primit ajutor din partea autorităților, pentru a putea să își continue studiile.

Este vorba despre programul care face parte din pachetul de sprijin pe care l-au pregătit guvernanții în această perioadă. Elevii din țară, care provin din familii defavorizate, au primit un card de 500 de lei pentru a-și achiziționa produse pentru școală, dar și îmbrăcăminte.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Florin Negruțiu, anunță că în Bihor au fost distribuite 6.417 carduri. Acestea au ajuns în 404 unități de învățământ, unde au fost identificați copii care au nevoie de ajutor financiar.

Ajutor financiar pentru elevii din Bihor

„Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene (MIPE), în colaborare Ministerul Educației, inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ, va urmări creșterea numărului de unități comerciale (unități afiliate) care accepta tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional. Totodată, inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ vor asigura măsuri auxiliare cum ar fi: măsuri de educație cu privire la încurajarea frecventării școlii, asigurarea igienei corporale și a locuinței proprii, orientare școlară și/sau profesională, sfaturi de gestionare a bugetului, facilitarea accesului la serviciile medicale, recomandări educaționale și culturale”, a transmis MIPE.

500 de lei de la stat pentru elevii din Bihor! Veste bună: Banii se vor da și anul viitor!

Vestea bună este că autoritățile au anunțat că aceste carduri vor fi distribuite și în următorul an școlar.

Ce se poate achiziționa din tichetele sociale

De tichetele sociale vor putea beneficia elevii din învățământul preșcolar, cel primar sau gimnazial de stat. Este important de știut că doar elevii care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Cu voucherele de 500 de lei se vor putea achiziționa materiale școlare, cum ar fi caiete, pixuri, stilouri, etc, dar și haine necesare pentru a merge la școală. Aceste vouchere pot fi folosite numai în magazinele partenere. Atenție! Românii trebuie să știe că aceste tichete sunt valabile doar până la finalul anului în curs.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.