Toate orașele Sloveniei au fost umplute de voie bună și au dansat cadril împreună.

Ce a cauzat evenimentul?

Absolvirea liceului a fost celebrată de licenii din Slovenie prin dansarea de cadril împreună cu colegii lor. 35 de oraşe, unele aflate în alte ţări europene au făcut parte din această petrecerea uriaşă care a adunat peste 15.000 de participanți în total, dintre care aproape 3.000 numai în Ljubljana.

Ce este cadrilul?

Cadrilul sau contredanse este un dans cu figuri dansate în cupluri dispuse în două coloane sau într-un pătrat. Cadrilele sunt de origine engleză ( dans de țară  : dans de campanie ); dar unii istorici le dau o origine franceză anterioară ( contra-dans  : dans vis-à-vis).

Maestru de dans John Playford (1623-1686) a dat să-l aclame prin publicarea, în 1651, engleză Dancing Master . Lucrarea va trece prin 18 ediții, până în 1728 și va fi mărită cu un al doilea volum (1713–1728), apoi cu un al treilea (1719 și 1727).

Dansul country s-a răspândit în Franța din 1684 datorită maestrului de dans englez Isaac d’Orléans. Dansatoarea André Lorin inventează un sistem de notație a mișcării din care Pierre Beauchamp și Feuillet va fi inspirat sa găsit o scriere care va fi curent până la mijlocul secolului XIX.

Dansul country englezesc a continuat până la noi, în special sub formă de irlandezi și scoțieni role. Cadrilul francez a luat naștere la începutul secolului XIX, atât în elită cât și printre oamenii de rând, cadrilul, va fi folosit în dansurile din Paris și în restul Franței, chiar și Europa.

Există două tipuri de dans country:

  • Dansul country englezesc , sau „coloana“ (în limba engleză: Longway pentru cât mai multe voință ), este format din două linii dispuse față în față: un rând de oameni care se confruntă cu un rând de femei. Primul cuplu dansează prima repetare a figurii și termină pe locul doi. De la început până la sfârșit, el continuă să „coboare”, până se găsește în ultimele locuri ale celor două rânduri, în timp ce celelalte cupluri au progresat la fel de multe locuri spre „vârful” dansului, apoi coboară în același mod , odată ce ajung pe primul loc. Dansul este considerat a fi finalizat atunci când primul cuplu s-a întors la locul lor inițial.
  • Dansul country francez este dansat „într – un pătrat“: patru cupluri dispuse pe laturile unui dans pătrat în perechi, în patru labe sau opt, în funcție de cifra comandant ea. Clasic, dansul are loc prin alternarea a nouă „intrări” sau „sincopări” (versuri) cu un „cor” (cifră specifică pentru fiecare dans de țară). Noile înscrieri sunt, în ordine: runda , mâna , două mâini , doamnele mulinete , bărbații mulinete , runda doamnelor , runda bărbaților , germană și, din nou, runda pentru a termina.

Sursă informații despre cadril: https://ro.frwiki.wiki/wiki/Contredanse

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.