Doisprezece elevi de la o școală și un centru anganwadi din Kerala au fost internați în spital din cauza unei presupuse intoxicații alimentare. Opt elevi de la o școală primară guvernamentală din districtul Alappuzha și patru elevi de la un anganwadi din Kottarakkara, în districtul Kollam, au fost internați în spitalele guvernamentale din apropiere.

Copiii au fost duși la spital

Cei opt copii din Alappuzha au fost duși la spital sâmbătă, 4 iunie, după ce s-au plâns de dureri din cauza unui caz suspect de intoxicație alimentară. Poliția a declarat că mai mulți elevi au mers la spitalul guvernamental chiar vineri seara, în timp ce alții au ajuns a doua zi.

“Toți sunt sub tratament. Medicii au spus că starea lor este stabilă”, a declarat poliția pentru PTI.

Poliția a declarat că nu mai puțin de 575 de persoane, inclusiv elevi și profesori, au luat vineri masa de prânz de la școală. “Sunt 650 de elevi care învață în școală. Vineri, 575 de persoane – profesori și elevi – au luat masa de prânz de la școală. Doar opt dintre ei s-au plâns de aceste dureri până acum”, a declarat poliția.

Starea lor este stabilă

Între timp, patru elevi din Kottarakkara, în districtul Kollam, au fost, de asemenea, internați la un spital din apropiere după ce s-au plâns de aceleași dureri. Sursele au declarat că starea lor este stabilă.

Ministrul de stat al sănătății, Veena George, a cerut comisarului pentru siguranța alimentară să analizeze ambele incidente și să depună un raport.

“Trebuie să aflăm dacă intoxicația alimentară a avut loc în interiorul școlii sau nu. De asemenea, trebuie să inspectăm dacă materialele procurate de personal la nivel local sunt de bună calitate sau nu”, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul departamentului de siguranță alimentară.

Surse din cadrul departamentului de sănătate au declarat că probele au fost colectate din ambele locuri, iar testarea va fi efectuată la laboratorul guvernamental de testare a alimentelor.

Anterior, în luna mai, o fată de 16 ani a murit din cauza unei intoxicații alimentare și cel puțin alte 40 de persoane au fost spitalizate din cauza unei alte presupuse intoxicații alimentare de la un restaurant din Kasaragod din Kerala. Cauza intoxicației alimentare s-a dovedit ulterior a fi o bacterie numită shigella.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.