Compania membră a grupului KMG Internațional, Rompetrol, va deschide un program de internship pentru studenți. Numarul de locuri este de peste 100, prin programul „Pregătit pentru Carieră” care a ajuns la ediția a 21-a.

Acest program oferă opotunitatea unui stagiu de practică pentru studenții interesați să lucreze în industria energetică.

Ce spune compania?

„prin acest program care a debutat în 2001 și prin intermediul căruia peste 1.500 de elevi și studenți au fost pregătiți să lucreze în rafinăriile Grupului KMG International și în companiile-suport. În acest an, vom avea peste 100 de interni, care timp de două luni vor învăța de la specialiștii noștri tot ce este necesar pentru a face primii pași în domeniul energiei”, a declarat Nicoleta Mihăiță, Talent Acquisition & Employer Branding Manager în cadrul KMG International (Rompetrol).

Ce urmărește programul?

Ei doresc să atragă studenți de an terminal sau care urmează studii de masterat în domeniu, pentru a avea potențial de angajare în același an sau în anul următor.

Cei care sunt acceptați pentru internship vor primi un contract de muncă plătit și tichete de masă.

Probleme ascunse sub preș

Deși programul de sus arată promițător, trebuie luat în calcul faptul că, precum orice mega corporație, are mai multe probleme legate de modul în care se comportă cu angajații.

De exemplu pe parcursul anului 2021 a existat o explozie la Petromidia, una dintre rafinăriile Rompetrol, în urma careia un tânăr și-a pierdut viața și alți doi au suferit arsuri pe 35% din suprafața corpului.

După acest incident, 100 de oameni și-au arătat protestul față de condițile de muncă.

În ciuda faptului că acest internship reprezintă o oportunitate mare pentru mulți tineri, antecedentele companiei le recomandă studenților să se gândească de două ori înainte de a accepta un contract care, pe cât de tentant sună, îi poate momi spre a accepta un job cu condiții de muncă precare.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.